
معرفی لامپ حبابی
یکی از قدیمیترین لامپها به شمار میرود که به نام لامپ رشتهای هم معروف است. حالا سوال این است که فناوری لامپ حبابی چیست؟ فناوری این لامپها ۱۵ وات تا ۳۰۰ وات است که میتوان در هر موقعیت و مکانی از آنها استفاده کرد. چرا که با جریان متناوب و مستقیم کار میکنند. لامپ حبابی برای روشنایی خانهها، مغازهها، چراغهای مطالعه و چراغقوهها هم استفاده میشوند.
لامپهای حبابی نور سفید و درخشان منتشر میکنند و یکی از لامپ پرمصرف در بازار محسوب میشوند. اما امروزه استفاده از این نوع لامپها کمتر شده و بهجای آن از لامپهای فلورسنت، فلورسنت فشرده، الایدی و … استفاده میشود.
نحوه کارکرد لامپ حبابی
درون این لامپهای حبابی رشتههایی از جنس تنگستن قرار دارد. جریان برق نیز از داخل این رشتهها رد شده و رشته یا فلز تنگستن هم به دلیل مقاومت بسیار زیادی که دارند با عبور جریان برق داغ میشود و همین هم موجب نورانی شدن لامپ میشود. اما نام دیگر لامپ حبابی چیست؟ این لامپهای حبابی را معمولا رشتهای و التهابی هم میگویند. حباب شیشهای این لامپها در اندازه خیلی زیاد گاز نئون دارد که مانع سوختن رشته و اکسیدشدن آن میشود. قیمت این لامپها بسیار پایین بوده و در بازار فراوان است.
کاربردهای لامپهای حبابی
لامپهای حبابی دارای تنوع بسیار زیادی هستند و توان مصرفی مختلفی راهم دارند. حالا باید پرسید که مزیت مهم لامپ حبابی چیست؟ مزیت مهم این لامپ، نوع و جنس نوری است که تولید میکند. زیرا این لامپ دارای نور بسیار گسترده و بالایی است. طراحی و شکل فیزیکی که این لامپها طوری است که در هر مکانی میتوان از آن استفاده کرد. زیرا با وجود تکراری بودن میتواند تنوع زیادی را ایجاد کند.
لامپ حبابی یک فضای پرنور و گرم و کلاسیک را ایجاد میکنند. بهتر است از این لامپها در مکانهای استفاده شود که زیاد به نور دائمی احتیاج نداشته باشند. اتاق تاسیسات، زیر شیروانی، انباریها و … از نمونههایی هستند که میتوان نام برد. عمر تقریبی این لامپها 1000 ساعت است که هر چهقدر کمتر خاموش و روشن شوند، ماندگاری بیشتری دارند.
انواع لامپهای حبابی
لامپهای حبابی در انواع مختلفی امروزه تولید میشوند و با پیشرفتهایی که در زمینه تکنولوژی ساخت لامپها صورتگرفته است، نوع مختلفی از لامپها با کاراییهای مختلف تولید و به بازار ارائه میشوند. لامپهایی که امروزه در بازار وجود دارند، شامل: لامپهای حبابی، الایدی، لامپ حبابی دیواری، حبابی سقفی، سنسور دار، پایهدار، استوانهای و حبابی ایستاده هستند.
بهترین نوع لامپ حبابی از نظر تکنولوژی
لامپهای حبابی قدیمی با تکنولوژیهای جدید جای خود را با انواع مختلف لامپهای کممصرف عوض کردهاند. نوع جدید لامپهای حبابی به نامهای الایدی و اس ام دی هستند که از لحاظ ساخت شبیه هم هستند. لامپهای الایدی در سیستمهای روشنایی بسیار تاثیر گذار بودهاند.
برای آگاهی بیشتر ابتدا باید دانست که مشخصات لامپ حبابی چیست؟ این لامپها دارای دیود پخشکننده نور هستند. توسط این دیود نور را تولید میکنند. این لامپها ۹۰ درصد از انرژی خود را به نور تبدیل میکنند و دارای طول عمر زیادی هم هستند. عمر مفید این لامپها ۶۰ هزار ساعت است که میتوان رنگهای دلخواه را بدون وجود فیلتر و پوشش ایجاد کرد. این ابزار به دلیل روشنایی و ترکیب رنگی که دارند مانند: نور طبیعی روز هستند و چشمها را اذیت نمیکند
۴ نوع لامپ حبابی که میتوان در خانه استفاده کرد
با تولید انواع مختلف از لامپهای حبابی، امروزه این لامپها بسیار محبوب شده و مورداستفاده افراد بیشتری قرار میگیرند. از این لامپها میتوان در خانه و دفتر کار هم استفاده کرد. اما سوال این است که مدلهای مختلف لامپ حبابی چیست؟ انواع این لامپها شامل موارد زیر میشوند:
- لامپهای فلورسنت فشرده CFL
- رشتهای
- لامپهای هالوژن
- دیود ساطعکننده نور یعنی LED
لامپهای LED
این لامپها نوع کممصرفترین لامپها محسوب شده، هیچ گرمایی تولید نمیکنند و دارای نور درخشان و بدون جیوه هستند. بعضی از لامپها چراغهای الایدی دارند که به آنها الایدی یکپارچه گفته میشود و دارای طول عمر ۵۰۰۰۰ ساعت هستند. این لامپها دارای جیوه هستند که بعد از سوختن قابل بازیافت هستند. پس در استفاده از آن باید بیشتر دقت شود.
لامپهای رشتهای
از ارزانقیمتترین لامپها هستند که استفاده از آنها بسیار رایج است و برای مکانهای مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. این لامپها از خود گرما منتشر میکنند و بیشتر از یک سال عمر نمیکنند. البته از لامپهای هالوژنی بیشتر دوام دارند.
لامپ فلورسنت فشرده CFL
این مدل لامپهای کممصرف میتوانند گروه رنگی بیشتری نسبت به مدلهای دیگر منتشر کنند. این لامپها برای گرمشدن نیاز به زمان دارند تا روشنایی زیادی را تولید کنند. از این لامپهای حبابی معمولا برای روشنایی در مکانهایی مانند: اتاقهای بزرگ آشپزخانهها وزیر زمینهای بزرگ استفاده میکنند. این لامپها نسبت به لامپهای الایدی ارزانتر بود و عمر آنها بیشتر از لامپهای رشتهای است.