پروژکتور بورسر

پروژکتور وسیله ای برای روشن کردن هر فضای تاریک است. هر زمانی که می خواهید نور لازم را برای یک محیط تأمین نمایید، می توانید از نورافکن و یا پروژکتور استفاده کنید.

اولین مورد استفاده از پروژکتور به سال ۱۸۷۹ بر می گردد که برای روشن کردن استادیوم مسابقه فوتبال در استرالیا به کار برده شد. با گذشت زمان و به مرور انواع متفاوتی از پروژکتورها ساخته شدند که برای کاربری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. پروژکتور بورسر

پروژکتور بورسر

پروژکتور بورسر

انواع پروژکتور

با توجه به اینکه چه نوع لامپی در پروژکتور به کار برده شود، نوع پروژکتور متغیر خواهد بود. در ادامه انواع پروژکتور نورافکن را معرفی و بررسی می کنیم.
پروژکتور خیاری

پروژکتور خیاری که به آن لامپ متال هالید هم گفته می شود، از لامپ های گازی است که جزء پروژکتورهای پرکاربرد به شمار می رود. این نوع پروژکتور از لامپ های بسیار کم مصرف و منبعی برای نور سفید است. پروژکتور خیاری کیفیت نور بسیار خوبی دارد و هزینه تعمیر و نگهداری آن پایین است.

یکی دیگر از مزایای پروژکتور خیاری این است که نسبت به تغییرات جو و دمای محیط مقاوم است و همین ویژگی سبب شده است تا برای روشنایی فضاهای باز و مسقف در مناطق سردسیر و گرمسیر کاربرد داشته باشد. خرید پروژکتور بورسر
انواع پروژکتور LED

انواع پروژکتور LED

پروژکتور ال ای دی با وجود اینکه انتشار نور زیادی دارد، انرژی مصرفی آن کم است. لامپ های LED از یک دیود نوری تشکیل شده اند که نور شفاف و یکنواختی را تولید می کند. فروش پروژکتور بورسر

پروژکتور روشنایی محوطه باغ ها، تابلوهای تبلیغاتی، استادیوم ها، سالن های تئاتر و سینما، پارک ها، مراکز آموزشی، ماشین ها و … پروژکتورهای ال ای دی هستند. پروژکتور COB، SMD و POWER و Light bar از انواع پروژکتور ال ای دی هستند که با توجه به ویژگی های آن ها کاربردهای متنوعی دارند.
پروژکتور SMD

یکی دیگر از انواع پروژکتور LED، پروژکتورهای Surface Mounted Device هستند که به آن ها پروژکتور فشرده نیز گفته می شود.

این پروژکتورها با قرار گرفتن تعداد زیادی ال ای دی جداگانه در یک بسته بندی SMD ساخته می شوند. از این پروژکتور برای نورپردازی نواحی گسترده استفاده می شود. پروژکتورهای اس ام دی در فضاهایی که گرد و غبار زیاد است و یا محیط های مرطوب قابل استفاده است.

در ساخت این پروژکتورها شیشه نشکن به کار می رود و در برابر ضربه استحکام و مقاومت زیادی دارند. همین ویژگی ها سبب شده است تا برای روشنایی تابلوها و همچنین روشنایی محیط از آن ها استفاده شود.
پروژکتور COB

پروژکتور COB

نسل بعدی SMDها، پروژکتورهای Chip On Board یا همان COB هستند که از چیپ های ال ای دی ساخته شده اند COBها نور را به صورت متمرکز بر یک بخش کوچک می تابانند. اگر به نور با تمرکز زیاد و زاویه کم نیاز باشد، باید از پروژکتورهای COB استفاده کرد.

لامپ های COB در روشنی بخشیدن به خیابان ها و ریل های قطار و مترو، تولید چراغ قوه و چراغ های پیشانی کاربرد دارند.

در کنار این مدل پروژکتور ها، مدل های دیگری مانند پروژکتور power وجود دارند که از چندین پاور تشکیل شده اند و به عنوان یک پروژکتور ال ای دی شناخته می شوند.
پروژکتور Light Bar

پروژکتورهای لایت بار یا همان پروژکتورهای آفرودی از انواع پروژکتور ال ای دی هستند. از این نوع پروژکتور برای روشنایی بیشتر خودروها استفاده می شود؛ به عنوان مثال برای سفر و کمپینگ از لایت بار استفاده می شود تا نور بسیار بیشتری نسبت به نور معمولی خودروها در فضا ایجاد شود و جاده ها تا فاصله دورتر روشن شوند.

لایت بارها انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد ویژه ای دارند و می توانند برای دندانپزشکی و نورپردازی و روشنایی بخشیدن به محیط استفاده شوند.
انواع پروژکتور خطی

پروژکتور خطی از لامپ های ال ای دی زیادی که سایز کوچکی دارند، ساخته شده است. این پروژکتورها در اشکال ظریف و باریک تولید می شوند.

نورپردازی های داخل و خارج ساختمان ها مانند اماکن میراث فرهنگی، مراکز تفریحی، نورپردازی های سالن های برگزاری جشن ها، نورپردازی های تونل ها و … که به شکل یک نوار نوری مشاهده می شود، پروژکتور خطی یا وال واشر می گویند. انواعی از پروژکتور خطی وجود دارند که می توان متناسب با نیاز خود، هر یک از آن ها را استفاده کنید.
پروژکتور خورشیدی

پروژکتور خورشیدی

یکی دیگر از انواع پروژکتور، پروژکتور خورشیدی است که به آن پروژکتور سولار نیز گفته می شود. این پروژکتورها انرژی خورشیدی را دریافت و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند و سپس باعث ایجاد روشنایی محیط در شب می شوند.

کاربرد پروژکتور خورشیدی در مکان های مختلف امکانپذیر است، به عنوان مثال می توان به روشنایی خیابان ها و جاده ها، معادن، هتل ها، پارک ها، باغ ها، زمین های کشاورزی، اماکن میراث فرهنگی و … اشاره کرد. با این تفاسیر می توان گفت از این پروژکتورها بیشتر در مکان هایی که به برق دسترسی زیادی ندارند، استفاده می شود تا نور مورد نیاز آن ها تأمین شود.

با توجه به مزایای پروژکتور خورشیدی که عبارتند از سازگاری با محیط زیست، عدم محدودیت استفاده از انرژی خورشید، هزینه پایین راه اندازی و نگهداری و همچنین بی هزینه بودن انرژی مورد نیاز که از خورشید تأمین می شود، استفاده از این نوع پروژکتورها در حال افزایش است و مورد استقبال بسیاری از جوامع و صنایع قرار گرفته است.

انواع پروژکتور بر اساس ویژگی نمایش

پروژکتورها بر اساس ویژگی های نمایشی آن ها در ۳ دسته بندی صفحه نمایش کریستال مایع، لامپ پرتو کاتدی و همچنین صفحه نمایش کریستال مایع قرار می گیرند. در این بخش انواع پروژکتور تصویری را معرفی می کنیم.
لامپ پرتو کاتدی (CRT)

پروژکتور CRT در اصل همان ویدئو پروژکتور است و در آن از یک لوله استفاده شده است که پرتو کاتدی کوچک با که روشنایی بالایی دارد، ساطع می کند. پرتو کاتدی در پروژکتور CRT تولید کننده تصویر می باشد.

با فوکوس و تمرکز لنز جلوی CRT روی صفحه نمایش، تصویر با اندازه بزرگ تر نمایش داده می شود. با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد تغییراتی در ساخت آن ها، لنزهایی در پروژکتورها قرار داده شدند که برای انتشار تصاویر رنگی به کار برده می شوند.

ویدئو پروژکتور CRT وزن سنگین و اندازه بزرگی دارند به همین دلیل جزء دستگاه های قابل حمل نیست. یکی دیگر از ویژگی های CRT مصرف برق زیاد آن است.
صفحه نمایش کریستال مایع (LCD)

نمایشگر کریستال مایع در دو حالت مایع و جامد وجود دارد. در پروژکتورهای LCD نور لامپ متال هالید از فیلترهای دو رنگ و یا یک منشور فرستاده می شود. در ساخت صفحه نمایش کریستال مایع از لامپ های متال هالید به این دلیل که طیف گسترده ای از رنگ ها و همچنین دمای ایده آلی را ایجاد می کنند، استفاده می شود.

پروژکتورهای LCD پروژکتورهای کوچک تر و قابل حمل هستند و می توانند روی هر سطح صافی تصویر را نمایش دهند. از نمایشگرهای LCD در ساخت تلویزیون، تلفن همراه، لپ تاپ، کامپیوتر و بازی های ویدئویی استفاده می شود.
پردازش نور دیجیتال (DLP)

پردازش نور دیجیتال مجموعه ای از چیپ ست های میکروالکترومکانیکی نوری است که از یک دستگاه میکروآینه دیجیتال استفاده می کند. DLP در نمایشگرهای ثابت قدیمی، ساخت وسایل پزشکی، صنعتی و امنیتی، پروژکتورهای جلو و عقب و علائم دیجیتال به کار می رود. یکی دیگر از کاربردهای DLP استفاده از آن به عنوان منبع نور در ساخت برخی از چاپگرها برای تبدیل رزین به اشیاء جامد سه بعدی می باشد.
کاربرد پروژکتور

کاربرد پروژکتور

تا این بخش در مورد انواع پروژکتور توضیحاتی را ارائه دادیم، در این مبحث می خواهیم به این موضوع بپردازیم که از پروژکتور در کجا استفاده می شود؟

با توجه به اینکه پروژکتورها قابلیت ها و کارایی های مختلفی دارند، می توان آن ها را در هر مکانی مشاهده کرد. در سطح شهر و در تمامی مراکز فروشگاهی، تفریحی و رفاهی می توان نمونه های مختلفی از پروژکتورها را مشاهده کرد. نوری که برای روشنایی نمای ساختمان ها، استخرها، استادیوم های ورزشی، معابر عمومی، مراکز تفریحی مانند شهربازی ها، مراکز میراث فرهنگی و بناهای تاریخی، روشنایی بیلبوردهای سطح شهر، کلاس های درس در مراکز آموزشی، شرکت ها و ادارات و حتی در منازل نیز از انواع پروژکتور از جمله پروژکتور سقفی استفاده می شود.
معایب پروژکتور

پروژکتورها در کنار مزایا و کاربردهای مختلف و گسترده ای که دارند، دارای معایبی هستند که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم.

نگهداری و تعمیر پروژکتورها باید به صورت مرتب و در فواصل مشخص انجام شود.
معمولاً در زمان استفاده از پروژکتورها باید محیط تاریک باشد.
گاهی ممکن است متناسب با کار و شیوه نصب پروژکتور، هزینه نصب و راه اندازی آن بالا باشد.